Kiaulienos dešrelės su kadagio uogomis ir kmynais 800 g.

4,79 su PVM

Parduota: 128

Kiaulienos dešrelės su kadagio uogomis ir kmynais yra pikantiško, bet kartu ir tradicinio skonio.

Kadagio uogos Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės teritorijoje buvo naudojamos nuo senų laikų. Yra žinoma, kad mūsų protėviai kadagio šakelėmis smilkydavo savo namus, taip pat nevengdavo keleto šakelių įdėti į ugnį rūkant mėsą, kad dūmas būtų gerdesnis, o išrūkyta mėsa skanesnė. Bajorai kadagio uogomis gardindavo avieną, pekenfleišus (marinuotą mėsą), salcesonus (dešros rūšis) bei kumpius. Tuo tarpu valstiečiams kadagio uogos atstodavo pipirus, kol pastarieji buvo brangūs atvežtiniai prieskoniai. Šios uogos pasižymi stipriomis antioksidacinėmis savybėmis, todėl yra ypač vertingas prieskonis, kuris senovėje negti laikytas vaistiniu augalu.

Liko 103

EAN: N/A Produkto kodas: 150700V800 Kategorijos: ,

Aprašymas

Sudėtis: Kiauliena 63,7%, kiaulienos lašiniai 15,2%, geriamasis vanduo, valgomoji druska, žirnių skaidulos, bulvių krakmolas, džiovinti svogūnai, česnakų milteliai, kvapiosios medžiagos, prieskoniai įvairiomis dalimis (juodieji pipirai, kmynai 0,2%, kadagio uogos 0,1%, kalendra, pankolio sėklos, kvapieji pipirai), dekstrozė.
Laikymo sąlygos: 0 – (+4) C
100 g produkto maistingumas: energinė vertė – 756 kJ/182 kcal; riebalai -13,5 g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių – 5,5 g, angliavandeniai – 1,2 g, iš kurių cukrų – 0,3 g, baltymai – 13 g, druska – 1,5 g;
Papildoma informacija: Prieš vartojimą termiškai apdoroti. Galimi alergenų pėdsakai: SOJOS, SALIERŲ, PIENO produktų, GARSTYČIŲ, GLITIMO. Rekomenduojamas paruošimo būdas:kepti apie 30 min įkaitintoje iki 180 °C temperatūros orkaitėje arba ant įkaitintų žarijų. Prieš kepimą išimti iš pakuotės.

Papildoma informacija

Svoris 0.8 kg