LT

Natrio nitritui – giežtas NE

Skanu, greita ir sveika – atrodo, trys paprasti sinonimai, kurie patenkintų kasdieninius mūsų mitybos įpročius. Tačiau šiais laikais surasti produktą, kuris atitiktų visus šiuo kriterijus, nėra taip paprasta. Dėl šios priežasties mėsos perdirbimo įmonė „Nematekas“ pristato tik iš natūralių ingredientų gaminamą produktų liniją „Pro Natura“, kurios pažiba – virtos dešrelės.

„Nematekas“ direktorė Egidija Vaicekauskienė atskleidžia, kad iš visos „Pro Natura“ linijos, technologiškai sunkiausia buvo sukurti dešreles, kurios savo išvaizda ir skoniu išliktų analogiškos rinkoje esantiems produktams, tačiau būtų kur kas sveikesnės. „Nitritas prailgina galiojimo laiką ir suteikia reikiamą spalvą. Mėsoje yra labai sudėtinga išsaugoti natūralią spalvą nenaudojant konservantų. Mėsa yra raudona tik tol, kol yra šviežia, tačiau ją termiškai apdorojant, ji keičia spalvą. Tai vyksta dėl mėsos baltymo oksidacijos. Todėl mums buvo sunkiausia išsaugoti dešrelių rausvumą. Gaminių spalvą pavyko išlaikyti naudojant vitaminą C, pasitelkiant inovatyvius technologinius sprendimus, o skoniui išgauti pasirinkti tik natūralūs prieskoniai. „ProNatura“ buvo kuriama keletą metų, bendradarbiaujant užsienio technologais bei maisto mokslo specialistai. 

„Pro Natura“ linija sudaro 5 gaminiai: virtos dešrelės, virta dešra, vištienos servelatas, vytintos dešros sleiseris ir karšto rūkymo vištienos krūtinėlė. Kaip pasakoja „Nematekas“ vadovė, šių produktų linijos gamybai naudojamos tik aukščiausio lygio žaliavos bei natūralūs prieskoniai.

Įsigyti galite: